Mam aktywny sub w kombi i dudni przy 50–70 Hz, jak to ogarnąć bez wyjmowania bagażówki?
Obróć skrzynkę w stronę klapy, u mnie w kombi to ucina dudnienie; ustaw LPF 70 Hz i gain na 1/3.
Dzięki @marcin1993, odwróciłem do klapy i trochę lepiej, ale przy basie w techno dalej buczy, co z fazą?
Przełącz fazę 0/180 i wybierz ustawienie gdzie wokal nie znika, bas jest krótszy i bardziej punktowy.
Sprawdź czy sub nie lata po podłodze, daj matę albo rzepy, poluzowana skrzynka strasznie wzbudza dudnienie.
ja wsadziłem sub pod półkę i gra ciszej ale czyściej, nie trzepie budy tak jak wcześniej
Zbij crossover w radiu do 63 Hz, przód odetnij 80 Hz, mniej nakłada się pasmo więc mniej buczy.
Portowana w kombi często dudni, zmień na zamkniętą skrzynię albo zatkaj port gąbką i sprawdź efekt.
Zrób prosty test: puść sweep 30–100 Hz albo tony z telefonu, siedź na miejscu kierowcy i obracaj sub o 90° co minutę, notuj gdzie dudni najmniej; potem ustaw LPF około 70 Hz, gain tak by bas lekko znikał po ściszeniu, przełącz fazę 0/180, jeśli skrzynia ma port ustaw subsonic 25–30 Hz i ewentualnie delikatnie zatkaj port.
Miałem Octavię kombi, najlepiej zagrał w rogu bagażnika membraną w nadkole, wtedy przestało buczeć i trząść.
mniej basu to mniej dudni, pokręć gałką i po sprawie
Wyłóż klapę i wnękę koła zapasowego gąbką lub filcem, plastiki przestaną rezonować i od razu ciszej.
Wyłącz loudness i podbijanie basu w radiu, często to właśnie robi bułę w okolicach 60 Hz w kombi.
Jeśli radio ma opóźnienia, daj subowi 0.5–1.5 ms opóźnienia, chodzi o zgranie uderzenia z przodem, mniej przeciąga.
Na korektorze zetnij 50 Hz o 3 dB, 63 zostaw, zejście będzie ale mniej dudnienia, sprawdzone u mnie.
Podłóż pod suba piankę albo gumowe stopki, ogranicza przenoszenie drgań na podłogę bagażnika i nie buczy tak.
Serio, nie ma co przesadzać, w kombi zawsze coś zagra w budzie, lepiej dać ciszej i cieszyć się jazdą.
Jeśli port dmucha prosto w klapę, włóż na próbę kawał mikrofibry, często znika najgorsze dudnienie, potem zrób wkładkę.
Podaj model suba i litraż, powiemy czy skrzynia nie jest przestrzelona, wtedy zawsze będzie buczeć w aucie.
Gain ustaw na czysto: radio 3/4 głośności, kręcisz gain aż prawie zniekształci, cofasz trochę, dopiero wtedy patrz na LPF.