zrywające się AA na długich trasach – co u was pomogło

na dłuższych trasach Android Auto co jakiś czas zrywa po kablu w mojej Octavii, Pixel 6. Kable zmieniałem, reset radia pomaga na chwilę. Co u was pomogło?

193 polubienia

u mnie pomógł krótki kabel 0.5 m z e-markerem 3A i wyłączenie oszczędzania baterii dla Android Auto oraz Usług Google. Wyczyściłem też gniazdo USB-C w telefonie

19 polubień

dzięki @volvo850, mam długi 1.5 m no-name, spróbuję krótszy i czyszczenie portu. Oszczędzanie baterii wyłączę dziś, dam znać po weekendzie

42 polubienia

Zrób test na odcinku 50 km: inny telefon + Twój kabel, potem Twój telefon + inny kabel. Jeśli zrywa tylko z Twoim, odetnij oszczędzanie dla AA/Map/Usług Google, ustaw USB na Przesył plików, zaktualizuj soft radia i chłodź telefon nawiewem

63 polubienia

u mnie tylko kabel Baseus 60W pomugł, reszta lipa

49 polubień

Miałem identycznie w Kia Ceed, winny był kurz w porcie i stary kabel; po wymianie i twardym resecie radia spokój

30 polubień

Sprawdź zasilanie: tani amperomierz USB pokaże, czy podczas jazdy ładowanie nie spada poniżej ~0.8A. Jeśli tak, zmień gniazdo w aucie lub użyj innego przewodu 3A; przy spadkach AA potrafi się rozłączać losowo

28 polubień

czasem to wina etui, luzuje wtyk, bez etui spokój

13 polubień