SUV rodzinny do 60 tys., wygodne fotele i automat mile widziane

Szukam rodzinnego SUV-a do 60 tys., ważne wygodne fotele i automat, jazda głównie miasto + trasy, dwójka dzieci, budżet sztywny, co polecacie, myślę o CX-5, Qashqai, Outlander

120 polubień

Za 60k celuj w Mazda CX-5 2.0 benzyna z automatem Aisin, fotele ok, albo Toyota RAV4 z CVT, też wygodna, bezproblemowa

16 polubień

Dzięki, @maciej1980, jak realne spalanie w mieście w tej CX-5 automatem, i czy fotel ma sensowne podparcie lędźwi, kręgosłup już nie najmłodszy

10 polubień

Jeździsz z rodziną, więc zrób prosty test: 30 min jazdy po dziurach i autostrada, jeśli lędźwia bolą – fotele odpadają; sprawdź, czy jest regulacja podparcia i kąt siedziska, plus długość siedziska pod uda; automat: na zimno rusz delikatnie i mocniej, szarpnięcia lub zwłoka 1–2 s to zły znak, po rozgrzaniu powtórz i zrób kickdown; weź OBD i zeskanuj błędy skrzyni; w tym budżecie celuj w Aisin, unikaj starych DSG/Powershift

8 polubień

CR-V IV 2.0 benzyna z klasycznym automatem, miękkie fotele, spokojny charakter, budżet wystarczy na 2013–2014, spalanie 9–11 w mieście

14 polubień

volvo xc60 stare roczniki też wpadną, fotele sztos, ale utrzymanie i części droższe, automat Aisin ok jak serwisowany

28 polubień

Qashqai J11 1.6 dCi z Xtronic CVT daje radę, ale sprawdź chłodnicę oleju i wymiany co 60k, komfort siedzeń przeciętny

17 polubień

Sportage 2.0 benzyna + 6AT, wygodne, nie leci w kosmos spalanie, proste serwisowo, za 60k dostaniesz 2013–2015 po lifcie

34 polubienia

nie pchaj sie w stare DSG w Tiguanie za te pieniadze, skrzynia potrafi dopiec i fotele twardsze niż w japońcach

29 polubień

Peugeot 3008 II z EAT6 to wygoda i fotele AGR, ale bierz po 2018 i sprawdź 1.2 pod kątem paska w oleju

29 polubień

Outlander 2.0 + CVT, mega przestrzeń, kanapa wygodna, ale fotel kierowcy bez regulacji lędźwi w wielu wersjach, sprawdź na jeździe dłuższej

40 polubień

Jeśli automat to unikaj Ford Kuga z Powershift do 2016, fajnie jeździ, ale naprawy skrzyni potrafią połknąć 8–10 tys

39 polubień

cx-5 2.0 at w mieście 10–11, na trasie 7–8, fotel ok ale krótkie siedzisko jak masz długie nogi może przeszkadzać

2 polubienia

RAV4 IV 2.0 CVT ma spokojny charakter, dla kręgosłupa lepsze niż twarde niemcy, ale budżet starczy raczej na słabsze wyposażenie

9 polubień

Jeździłem Kadjarem z EDC, zmienia płynnie, ale fotel mnie uwierał w uda, koniecznie posiedź 20 minut przed zakupem, serio to robi różnicę

25 polubień

volvo xc60 ma najlepsze siedzenia, ale serwis droższy i części zawieszenia potrafią kosztować, jednak kręgosłup podziękuje po dłuższej trasie

10 polubień

jak dużo miasto to bierz benzynę bez turbo albo delikatne turbo, krótkie odcinki nie dla diesla, automat klasyczny najspokojniejszy w utrzymaniu

21 polubień

Test z dziećmi: fotelik i baza ISOFIX do bagażnika włóż i sprawdź próg załadunku, czasem wygodne fotele, a pakowanie męczy plecy

11 polubień

@leszek_kaminski dobrze gada, ja bym dodał jeszcze pomiar temperatur skrzyni skanerem podczas jazdy, jak gotuje się w korku to uciekaj

15 polubień

miałem Kuge 1.5 EcoBoost automat, spoko prowadzenie ale skrzynia nie ta kultura co Aisin, w mieście 11, fotele średnie

18 polubień