streaming YouTube w trasie – legalność i zdrowy rozsądek

Hej, jak to realnie wygląda z puszczaniem YouTube w trasie jako kierowca: legalność i zdrowy rozsądek, audio vs wideo, Android Auto/CarPlay, policja się czepia czy spokojnie jeśli tylko słucham

120 polubień

jak słuchasz i ekran wygaszony to nikt nie marudzi, wideo odpada

23 polubienia

@passaciarz dzięki, a jak to jest z mapą + YT w tle przez AA, policja może to uznać za oglądanie czy to już bezpieczny kompromis

27 polubień

Android Auto blokuje wideo przy jeździe, ale audio z YouTube Music jest OK; mój test: AA + mapa, YT Music w tle, ekran telefonu wygaszony, sterowanie z kierownicy, 500 km, zero zainteresowania policji

39 polubień

U mnie raz chcieli zobaczyć telefon, powiedziałem że tylko audio z Premium i po sprawie, wideo w aucie to proszenie się o kłopoty

14 polubień

Formalnie ekran z filmem w polu widzenia kierowcy jest zabroniony, a policja często łapie to pod niewłaściwe korzystanie z urządzeń lub stwarzanie zagrożenia; audio-only i wygaszony ekran minimalizują ryzyko

10 polubień

nie kombinuj, chcesz słuchać to YouTube Music albo podcasty, filmik w oczach to głupota

26 polubień

Ja robię tak: BT do auta, telefon w uchwycie bokiem, ekran wygaszony, playlisty offline, jak muszę coś kliknąć to tylko na postoju pod sklepem

15 polubień

lol serio oglądacie filmiki za kółkiem, bracie to się prosisz o dzwon i mandat

40 polubień

Z ciekawości porównałem czas reakcji na hamowanie: radio vs YT na ekranie pasażera, u kierowcy tylko dźwięk; różnica ~200 ms gdy coś miga na wyświetlaczu, więc trzymaj ekran ciemny

3 polubienia

Weź Premium i pobierz materiały do YT Music, bez reklam, offline, zero konieczności patrzenia, działa super z fabrycznym BT

10 polubień

W autobusie sobie streamujcie, za kółkiem po co to komu, nawet jak policja nie widzi to mózg i tak ucieka do obrazu

16 polubień

kiedyś to było radio i gadająca mapa, teraz wszyscy w te telefony, a potem zdziwko bo mandat i punkty

37 polubień

Mam 22 i też korci, ale serio lepiej podcasty albo audiobook, mniej kusi zerknięcie

21 polubień

W klasyku mam transmiter FM i stary telefon w schowku, YT działa jako audio i nic nie świeci po oczach, działa to latami

9 polubień

Uchwyt poniżej linii szyby i wyłączone powiadomienia, brak pop-upów, zero filmów, tylko lista odtwarzania, to jest kompromis żeby nie kusiło

9 polubień

w e36 radio bez ekranu i święty spokój, skupiam się na drodze a nie na shortsach

13 polubień

Android Auto i CarPlay mają blokadę wideo po wykryciu ruchu, jak ci coś gra z obrazem to masz odblokowany system, a to już proszenie się o problemy przy kontroli

11 polubień

Ubezpieczyciel po kolizji lubi pytać o telefony i rejestratory, jak wyjdzie że film leciał na ekranie kierowcy, mogą się kłócić o wypłatę, serio

25 polubień

Instrukcje wielu stacji jasno mówią: video tylko na postoju, jak ktoś mostkuje kabel hamulca ręcznego albo VIM to sam sobie robi minę

18 polubień