Szukam przejściówki do sterowania z kierownicy, żeby nie było laga. Passat B6, radio Android. Co brać żeby działało od razu i szybko?
Connects2 pod VAG działa płynnie, żadnych zwiech. Unikaj no-name z allegro, laguje.
Dzięki @bmwe36fan, to pod Android Joying też ok? Kierownica MFSW, CAN. Budżet do 300 zł, da radę?
Connects2 CTSVW002 + patch do Joyinga, działa bez laga. Montuj na ACC, nie na zapłon z komfortu.
u mnie Axxess ASWC-1 działał ok, ale musiałem zrobić reset i naukę klawiszy
No-name CAN z olx to syf, pół sekundy opóźnienia
Testowałem trzy interfejsy w Golfie V: Connects2, InCarTec 49-000 i Axxess ASWC-1; nagrywałem 240 fps, średni lag przy volume na Joyingu: Connects2 30–40 ms, InCarTec 35–45 ms, Axxess 45–60 ms, no-name z Allegro 120–200 ms; kluczowe jest poprawne wpięcie w CAN High/Low przy radiu i ustawienie SWC w radiu na Key1/Key2 bez dźwięku klawiszy.
mam chińczyka i tania przejsciowka lag jak muł, nie bierz
Jeśli twoje radio ma przewody Key1/Key2, w B6 możesz pominąć CAN i użyć dedykowanego modułu rezystancyjnego, wtedy reakcja bywa szybsza.
U mnie Connects2 + Kenwood, zero laga, tylko trzeba było włączyć long-press w radiu, inaczej podwójnie reagował.
a w PSA też to działa, ktoś sprawdzał, bo mam C4
Nie wprowadzaj ludzi w błąd @skodarapid, w B6 przycisków nie podepniesz rezystancyjnie, tam leci po CAN z gatewaya.
spokojnie, pisałem o module co tłumaczy CAN na rezystancję pod Key1, nie o kablowaniu bezpośrednio
InCarTec w Octavii 2 z radiem Alpine śmiga, czułość przycisków jak fabryka, żadnego mura, instalacja plug&play z kostką Quadlock.
kupiłem jakis canbox z olx, tragedia, przyciski idą z sekundą spóźnienia, oddałem
Sprawdź masę na interfejsie, jak jest słaba to potrafi zlagować; najlepiej masa na karoserii, plus z ACC, nie z zapalniczki.
ASWC-1 wymagał update przez PC i dopiero ruszył gładko, przedtem ścinało.
Do Connects2 musisz dobrać patch lead do Joyinga, inaczej nie gada, to ważne.
swoją drogą lepiej kupić radio z natywnym wsparciem SWC, mniej kombinacji, budżet podobny.
Wyłącz w radiu dźwięk przycisków i vibrate, to też robi wrażenie laga.