Jadę A2 co tydzień, chcę ogarnąć który lepszy do alertów: Google czy Waze? Zależy mi na fotoradarach, patrolach i nagłych robotach drogowych.
Na A2 Waze częściej ostrzega o suszarkach, na wysokości Strykowa działa najlepiej, ale zdarzają się puste zgłoszenia.
@slawomir1991 dzięki, a jak z robotami i korkami przy węzłach? Google lepiej przelicza trasę czy Waze szybciej krzyczy, że stoi wszystko
Robiłem test A2 Konin–Łódź: dwa telefony, oba na Android Auto, ta sama karta SIM. Waze ostrzegał o patrolach średnio 1–2 km wcześniej, Google lepiej prognozował korki i szybciej przeliczał objazd. Roboty: Waze szybciej zgłoszenia, ale 20–30% fałszywek. Fotoradary stałe: identycznie, odcinkowe na A2 Google podał limit wcześniej.
waze ratuje tyłek, ale baterie ssie jak smok
Na AA mam Waze tylko do ostrzeżeń, a prowadzi Google. Gada wyraźniej, a Waze pika. Po A2 między Wrześnią a Łodzią sprawdza się taki miks.
Wkurza mnie klekot Waze co 5 minut na A2, połowa alertów z czapy.
W Waze ustaw filtr: tylko potwierdzone zgłoszenia i mniejszy promień na trasie. Mniej śmieci, nadal ostrzega o patrolach i przeszkodach na A2.