mikrofon BT: gdzie montować, żeby nie zbierał szumów z nawiewu

Cześć, gdzie najlepiej przykleić mikrofon BT, żeby nie zbierał szumu z nawiewów w mojej Octavii, kratki mam przy kierownicy i na środku deski.

112 polubień

Daj na słupek A, wyżej przy podsufitce, lekko w stronę ust, ważne żeby nie był na wprost kratek i nie dotykał plastiku co przenosi drgania

31 polubień

@skodafabia dzięki, a kabel puścić pod uszczelką drzwi, czy lepiej podsufitką, nie będzie trzasków po drodze?

38 polubień

Puść pod uszczelką i słupkiem, na końcu zrób pętlę luzu przy mikrofonie, nie będzie ciągnąć przewodu i nie trzeszczy jak plastik pracuje na dziurach

10 polubień

Zrób prosty test: ustaw nawiew na 2 i na 4, nagraj notatnik w tel z mikrofonem w trzech miejscach – kratki środek, krawędź zegarów, słupek A przy podsufitce 3–5 cm od plastiku pod kątem ~45° do ust, najlepiej 20–25 cm od twarzy; porównaj głośność w darmowej apce miernik dB, dołóż gąbkę/wiatraczek na mikrofon, a przewód owiń filcem żeby nie przenosił szumu

24 polubienia

ja wsadziłem koło lusterka i git, byle nie na kratce nawiewu bo wieje strasznie

2 polubienia

Klip przy podsufitce nad lusterkiem sprawdza się, ale koniecznie daj małą gąbkę na kapsułkę, bez tego dmuchanie z szyb też wejdzie przy zimie mocniej czuć to

3 polubienia

Nie kombinuj jak nie wiesz, montuj jak producent zaleca, słupek A i koniec tematu, serio bez filozofii proszę

11 polubień

Ja ustawiam nawiew na szybę, a mikrofon na A po stronie pasażera, wtedy nie dmucha bezpośrednio, testowałem jadąc 80 km/h, włączając i wyłączając wentylator, rozmówcy przestali narzekać, różnica naprawdę słyszalna, nawet przy deszczu i zimnym powietrzu z klimy na dwójce

9 polubień

Podklej kapsułkę od spodu cienkim filcem meblowym, odcina mikro drgania plastiku, u mnie dopiero to wyeliminowało buczenie przy ruszaniu i na dziurach, wcześniej nic nie pomagało serio

15 polubień

Uważaj na kurtyny, nie przykręcaj do plastików nad poduszką w słupku A, lepiej taśma i klips pod uszczelką, żeby w razie W nic nie zahaczało o poduchę przy strzale serio ważne bezpieczeństwo najpierw

10 polubień

U mnie najlepiej działa przy lampce, centralnie nad lusterkiem, ale lekko po stronie kierowcy, mniej wieje tam

12 polubień

Jak radio ma ustawienie czułości mikrofonu albo tłumienie szumu, to zmniejsz delikatnie po montażu, zniknie tło z nawiewu, ale nie przesadź bo ucina głos, czasem wystarczy kreska

30 polubień