mapy offline na trasy zagraniczne, co się najlepiej sprawdza

Szukam sprawdzonych map offline na trasy zagraniczne, głównie Niemcy, Austria i Chorwacja, Android Auto. Co wam najlepiej działa bez internetu, z objazdami i fotoradarami?

217 polubień

Here WeGo pobierasz kraj i jedziesz, działa offline bez pudła, dobre adresy, numery budynków, lepsze od Googla bez sieci, AA działa, rerouting też.

50 polubień

@bartek1978 ile ważą mapy DE+AT+HR i czy ma ostrzeganie o ograniczeniach prędkości offline, bo mi w Google znika po odpięciu sieci?

16 polubień

Ja mam Sygic Premium, mapy TomTom, offline prowadzi dobrze po Austrii i Słowenii, ostrzega o radarach, lane assist, ceny paliw, ale abonament roczny.

37 polubień

Testowałem 6 apk na trasie PL-DE-AT-HR: tryb samolotowy, GPS włączony. Here WeGo i OsmAnd trzymały pozycję, Google offline gubi pasy i limity, Sygic na AA stabilny. Sprawdź: pobierz kraje, wyczyść cache, zrób trasę, wjedź w tunel, zobacz jak wraca po sygnale.

36 polubień

Google offline daje radę w mieście, ale za granicą bez LTE średnio, brak korków i zmiany pasa. Na szybkościące drogi lepiej Here albo Sygic.

23 polubienia

mapy.cz są spoko, darmo, OSM, offline działają w Alpach, piesze trasy też, ale na AA to tylko mirroring, więc na dłuższe trasy wolę Here

51 polubień

ja tam drukuje starą mapę na wszelki wypadek, kiedyś bateria padła w Passacie i tyle było z nawigacji, offline offline ale prąd musi być

46 polubień

OsmAnd+ fajny dla ciekawych objazdów, możesz dodać profile: auto, ciężarowy, unikaj płatnych. Trzeba przywyknąć, ale offline działa w Chorwacji bez zająknięcia.

66 polubień

TomTom GO ma świetne pasy ruchu i ostrzeżenia, offline mapy Europy, AA/CarPlay. Minus: płatne. Plus: bardzo sensowne objazdy przy zamknięciach, testowane na A10 i A8.

23 polubienia

W Google pobierz mapy całego kraju, potem Ustawienia > Mapy offline > Automatyczna aktualizacja tylko przez Wi‑Fi, bo inaczej zje transfer. Działa, ale bez korków.

68 polubień

@maciej1973 bez korków to lipa na granicach w sezonie, stoisz jak kołek i nawet nie wie o blokadzie, z AA to potem tylko nerwy

21 polubień

U mnie najlepiej sprawdza się Here WeGo plus offline pakiety krajów, DE to ok. 1,2 GB, AT 400 MB, HR 300 MB, głosowe komendy ok.

38 polubień

google maps offline jest ok ale jak zjedziesz z trasy to przelicza wolno, raz mi wymyśliło polne drogi w Bawarii, śmiech, wróciłem na Sygic

61 polubień

Mapy.cz mają świetne przełęcze i punkty widokowe, dla moto super, dla auta ujdzie. Offline działało mi w Tyrolu, ale brak lane assist i AA.

45 polubień

Ja biorę Sygic na dłuższe, a w zapasie Here na telefon żony. W trasie 3000 km raz zgubił GPS w tunelu, po chwili wrócił.

55 polubień

Moim zdaniem kup porządny uchwyt i kabel, offline niewiele da jak telefon się grzeje i dławi, szczególnie w upałach na autostradach w Chorwacji.

42 polubienia

Ostrzeganie o ograniczeniach offline w Sygic działa, ale czasem zawyża wiochy o 10 km/h. W Here raczej trzyma, w Google bywa pusto kompletnie.

33 polubienia

pytanie czy potrzebujesz roamingu danych do ruchu, bo wtedy każda lepiej prowadzi, offline to zawsze kompromis, ja i tak włączam pakiet w UE

25 polubień

Uważaj na mapy HR, w sezonie zamykają lokalne drogi na festyny, tylko TomTom mi to wyłapał offline, Here poprowadziło na barierę w Makarskiej.

52 polubienia