Hej, mam AA Wireless i wkurza mnie opóźnienie dźwięku przy stukaniu w Spotify i komendy z navi, jest takie ćwierć sekundy albo więcej, co w ustawieniach pomaga to zmniejszyć? Pixel 6, Skoda Bolero, fw AAW 3.1.0
W AAW wymuś 5 GHz, wyłącz fallback 2.4, włącz Passthrough, trzymaj telefon bliżej radia, i zrestartuj zestaw po zmianach
@michal88 wymusiłem 5 GHz i jest lepiej, ale dalej lekkie lagi na klikach, Passthrough mam on, coś jeszcze mogę przestawić w appce albo w telefonie?
sprawdź w AAW opcję Low latency mode i ustaw kanał 149 lub 161, w telefonie wyłącz oszczędzanie baterii dla AAW i Map, po zmianach paruj od zera
u mnie pomogło wyłączyć skanowanie wifi w tle
Zrobiłem testy na AAW 3.1.0 i Pixel 7, nagrywałem wideo 240 fps metronom na telefonie i stuknięcia w ekranie radia, domyślnie opóźnienie około 380 ms, po Force 5 GHz + Passthrough spada do ~220 ms, dodatkowo Low latency mode i wyłączenie 2.4 w AAW dało ~190 ms, najgorzej przy aktywnym hotspot w aucie, wtedy 500+ ms, sprawdź też krótszy kabel USB do AAW, długi potrafi dusić zasilanie i robić lagi
w Pixelu wejdź w ustawienia deweloperskie i wyłącz optymalizacje Wi‑Fi, przede wszystkim skanowanie w tle i adaptacyjne połączenie, w baterii wyłącz oszczędzanie dla Usługi Google i AA, u mnie to zbiło mikroprzycięcia przy powiadomieniach
dzięki @bmwe39fan zrobiłem metronom podobnie, domyślnie ~350 ms, po 5 GHz + Passthrough mam około 210 ms, jest już spoko, jeszcze sprawdzę kanał 149
W C4 Picasso najlepiej działa kanał 36, wyżej radio mi głupieje, 5 GHz obowiązkowo
ja miałem lagi jak włączyłem equalizer w telefonie, wyłączyłem i gitara, serio teraz jest płynnie
Nie kombinujcie z deweloperskimi, większość to placebo, jak headunit ma kiepskie wifi to tylko kabel pomoże, AAW nie zrobi z niego rakiety
Zwróć uwagę na zasilanie dongla, niektóre auta dają 4.7V na USB i przy 5 GHz potrafi się dławić, krótszy, grubszy kabelek lub inny port pomagał mi w Kia, miernik USB pokazywał spadki przy powiadomieniach
po waszych radach zostaję na 5 GHz, kanał 149, Passthrough on, Low latency on, jest płynnie, @gtijan oszczędzanie baterii wyłączone i już nie rwie
Pamiętaj o aktualizacji AAW do 3.2, poprawili opóźnienia na niektórych radiach, u mnie VW zyskał