Siema, pytanie laika: czy tani ELM327 z allegro ogarnie live data w benzynie, Focus 1.6 2006? Chcę podejrzeć parametry na telefonie, bez wydawania milionów.
Ogarnie podstawy, obroty, temperatury, korekty itp, ale klony v2.1 bywają mułowate; bierz v1.5 jeśli trafisz, do Torque/Car Scanner wystarczy.
@bartek1993 dzięki, a jaka apka na Androida najlepsza i co konkretnie patrzeć przy benzynie, żeby wyłapać czy coś nie tak z mieszanką?
Torque Pro albo Car Scanner, połącz ELM, rozgrzej auto do 90°C i patrz: STFT, LTFT, sonda O2, MAF, MAP, korekta zapłonu. Test: bieg jałowy, potem 2000 rpm, chwilowy gaz i puść; STFT powinien szybko wracać do okolic 0, sonda oscylować 0.1–0.9 V, przepływ rosnąć płynnie.
u mnie w starym benzyniaku działało, ale tylko podstawy, czasem zrywało połączenie bo chinol grzał się i bt padał, na krótkie podglądy starcza
żeby wycisnąć więcej z ELM ustaw w apce tylko kilka parametrów na raz, w Torque włącz szybka komunikacja i wyłącz ładne wykresy, a najlepiej kabel USB albo BLE.
Tanie ELMy potrafią się grzać i wieszać, nie zostawiaj w gnieździe na stałe; szukaj klona v1.5, v2.1 często ma niższą prędkość odczytu.
Nie oczekuj cudów, to nie pokaże ABS czy poduszek, ale do ECU benzyny live data da radę, ważne tylko dobre połączenie i nie za dużo PIDów naraz.
@dieselpiotrek dzięki wielkie, mam Androida i Samsunga, biorę Torque Pro i sprawdzę STFT/LTFT przy 2000 rpm jak pisałeś, dam znać co wyszło.
Jeśli masz iPhone, to zwykły BT nie zadziała, szukaj BLE typu Vgate iCar lub OBDLink MX+, wtedy live data będzie płynniejsza i stabilna.
kurier mi to zgubił ostatnio, uważajcie na paczkomaty