BT 5.0 vs 5.3 – różnice w zasięgu i stabilności

Adaptery BT do AUX często mają gorsze kodeki i większe opóźnienia, @wieslaw1990, to obejście, nie rozwiązanie problemu z zasięgiem.

46 polubień

pamiętam nokie z bt 2.0 i też działało byle antena nie zasłonieta

49 polubień

Jeśli radio i telefon obsługują 2M PHY w BLE, to OBD i apki będą gadać szybciej, ale A2DP i tak jedzie BR/EDR; co do zasięgu 5.0 vs 5.3, różnica błędu pomiaru.

77 polubień

Sprawdź czy etui nie ma folii z metalu, serio są takie, zdejmij i porównaj, u mnie od razu mniej przerw.

49 polubień

Różnica, którą zauważyłem, to szybsze parowanie na 5.3, zasięg identyczny w combi i w sedanie.

40 polubień

W Bravo montowałem mikrofon i antenę BT wyżej w słupku, przestało rwać, wersja BT bez znaczenia, mechanik miał rację.

57 polubień

Telefon w kieszeni kurtki tłumi, połóż na półce lub przy szybie, zasięg rośnie od razu, BT 5.0 czy 5.3 bez różnicy.

59 polubień

Z ciekawości sprawdziłem RSSI apką Bluetooth Signal Strength: przy uchwycie −58 dBm, w podłokietniku −72 dBm, to tłumienie robiło mi przerwy, wersja 5.3 nie pomogła ani nie zaszkodziła.

64 polubienia

Ludzie, nie szukajcie cudów w numerkach, najpierw ogarnijcie podstawy montażu, bo potem płacz że 5.3 nie działa, a telefon w popielniczce.

21 polubień

U mnie różnicy 5.0 vs 5.3 w stabilności brak, wygrało przełożenie telefonu i aktualizacja softu radia; jak ktoś chce zasięg, niech patrzy na antenę i zakłócenia, nie sam numer BT.

29 polubień